Društvo Region Vesti

TAKMIČARSKI VIKEND OSNOVACA U OPŠTINI ALIBUNAR

Opštinska biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Alibunara i ove godine bila je domaćin tradicionalne smotre recitatora učenika osnovnih škola sa teritorije naše opštine. Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave direktorka biblioteke, gospođa Ljiljana Botorić, pozdravila je sve prisutne i otvorila 22. po redu opštinsku smotru recitatora Alibunara. „Cilj ove smotre je unapređenje kulture govora i lepog izražavanja kod učenika, razvoj ličnih sklonosti i sposobnosti za književnost i književno stvaralašto, kao i upoznavanje sa govornim vrednostima. Drago mi je da mogu da kažem da ova manifestacija iz godine u godinu dobija na značaju, biva sve cenjenija i postaje sve posećenija“.

Četvoročlani žiri je uspostavljenim kriterijumima ocenjivao recitatorske sposobnosti 65 prijavljenih takmičara, podeljenih u dve kategorije – od 1. do 4. razreda i od 5. do 8.razreda. Sala SO Alibunar, popunjena do poslednjeg mesta, pretvorena je uz pomoć mališana koji su se takmičili u praznik za uho i oči. Recitatori su donosili svoje recitacije na poseban način, a svaki takmičar je bio ispraćen gromoglasnim aplauzom. Utisak je da su svi bili pobednici, ali po propozicijama četvoro najboljih će nastaviti takmičenje na zonskom takmičenju, koje će biti održano 29. marta u Kovinu.

Učenici koji će predstavljati našu školu su:

Mlađe kategorije (1.-4.razred)
Stefana Živković iz Banatskog Karlovca, Sanja Pavlov iz Alibunara, Stojanović Ilija iz Dobrice i Stefan Seratlić iz Lokava.

Starije kategorije (5.-8.razred)
Mega Vanja iz Janošika, Srđan Toma i Milica Rakić iz Ilandže i Ksenija Pantović iz Banatskog Karlovca.

Pored takmičenja recitatora u Alibunaru održana su i opštinska takmičenja starijih učenika (od 5. do 8. razreda) osnovnih škola iz istorije i biologije. Banatski Karlovac je bio domaćin takmičenju iz istorije u kome je učestvovalo 19 učesnika, a u Lokvama se održalo takmičenje iz biologije u kome je učestvovalo 48 osnovaca.

 

5,559 total views, 1 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *