Društvo Region Vesti

MESNA ZAJEDNICA SELEUŠ, PRELEPA

Nakon dugog vremena zapuštenosti i nebrige, pravilnom raspodelom sredstava iz budžeta, a na inicijativu predsednika opštine Predraga Belića, polako se zatvara krug uređenja i privode se karju radovi na svim objektima mesnih zajednica u opštini Alibunar.

Upravo mesne zajednice i njihovi predstavnici Saveta predstavljaju sponu između građana i opštinskih organa, a njihovim osposobljavanjem i otvaranjem prema stanovništvu se stvaraju pravi uslovi za njihovo normalno funkcionisanje i zadovoljenje potreba za realizaciju raznih aktivnosti stanovnika naše opštine. Uređenje zgrada mesnih zajednica u opštini Alibunar nastavljeno je sanacijom unutrašnjih prostorija mesne zajednice u Seleušu, na čijem osposobljavanju se radilo u proteklom periodu.

U razgovoru sa predsednikom Saveta mesne zajednice Mladenom Ćuruvijom, saznali smo da je ovo tek početak u nizu planiranih radova: „Znatna sredstva su planirana za infrastrukturne projekte u Seleušu. Do kraja 2018. godine smo planirali zamenu prozora i kompletnu sanaciju fasade objekta zgrade mesne zajednice, čime ćemo je potpuno osposobiti i bezbrižno predati na korišćenje našim sugrađanima. Pored toga, u planu je i zamena krova iznad dela zgrade u kome se nalazi biblioteka. Ovo je veoma važno jer ćemo sačuvati arhiv, ali i povećati broj knjiga u biblioteci, koja će biti na raspolaganju stanovnicima Seleuša i okolnih sela“.

Sredstva za realizaciju i ove sanacije su obezbeđena iz budžeta opštine Alibunar, radovi su završeni u roku i pored prostorija kancelarije mesne zajednice, uređene su kancelarije matičara i prostorija sportskih klubova. Završene radove je obišao predstavnik Kabineta predsednika opštine Zoran Srdić, koji je pohvalio rad mladog kolege i poželeo mu uspešan završetak svih planiranih radova u ovoj godini.

5,461 total views, 2 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *