Društvo Region Vesti

KARTICE ZA PENZIONERE PODELjENE I U OPŠTINI ALIBUNAR

Opština Alibunar se priključila akciji koja se sprovodi na nivou čitave zemlje i danas je prvih deset penzionera u našoj opštini dobilo u posed KARTICU ZA PENZIONERE. Prisutne penzionere je u ime opštine Alibunar pozdravio predsednik Predrag Belić.

“Ovom karticom je vaša identifikacija sistematizovana i značajno olakšana jer više nećete morati da nosite svoje penzione čekove kao dokaz da ste i ostvarili svoj status. U Ministarstvu i PIO fondu smo dobili uverenje da su vaši podaci sigurniji nego ranije, jer ova kartica sadrži samo osnovne podatke, a ne informaciju o iznosu vaših penzija, matični broj i slične podatke koje je sadržao penzioni ček.

Naš zadatak, kao predstavnika lokalne samouprave je da pokušamo da ostvarimo saradnju sa što više kompanija i privrednih subjekata koji posluju u opštini Alibunar. Tako bi ove kartice imale za vas i dodatnu upotrebnu vrednost, jer pomoću njih ćete moći da ostvarite određene povlastice i popuste, što bi vaš penzionerski život sigurno učinilo kvalitetnijim.“

Saša Drčelić, direktorka PIO fonda iz Pančeva je pozdravila prisutne penzionere i najavila da će preostali penzioneri sa teritorije naše opštine dobiti svoje kartice do kraja aprila.

Stavila je na raspolaganje i call centar PIO Pančevo za sve nedoumice i pitanja penzionera u vezi novih penzionih kartica. Prisutnim penzionerima su svečano uručene kartice, čime smo zvanično ušli u sistem nove identifikacije koja se sprovodi u Srbiji od prošlog meseca tekuće godine.

4,712 total views, 1 views today