Društvo Kultura Region Vesti

40 dečja smotra muzike i folklora

U punom Domu kulture u Alibunaru deca su odigrala splet igara koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzima.
Jubilarno, 40. godinu za redom, održana je Dečija smotra muzike i folklora na kojoj je učestvovalo preko sto mališana iz ansambla Centra za kulturu iz Alibunara, Vladimirovca i Banatskog Karlovca, Kulturno-umetničkog društva “Sveti Nikola” iz Ilandže i ansambla osnovne škole “3. oktobar” iz Lokava.
Takmičili su se u dve kategorije: mlađi uzrast, od prvog do četvrtog razreda i stariji uzrast – od petog do osmog razreda osnovne škole.
Stručni žiri u sastavu Petar Pavlov i Dragan Mičić, ocenjivao je nastup, težinu koraka, nošnju i muziku, ali rezultati optšinske smotre u Alibunaru će biti poznati nakon završetka svih takmičenja u Južnobanatskom okrugu.
Nakon sudijske odluke pobednici iz Južnog Banata će dobiti šansu da se predstave i na pokrajinskoj smotri koja će biti održana sledećeg meseca u Pančevu.
Na samom početku takmičenja Predrag Belić, predsednik Opštine Alibunar, pozdravio je sve prisutne naglasivši važnost tradicije i potrebe da se ona sačuva i održava.
Pohvalio je sve mlade iz Alibunara koji su nosioci i čuvari naše tradicije, nakon čega im je poželeo sreću u daljem toku takmičenja.

4,766 total views, 1 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *