Društvo Region Vesti

U OPŠTINSKOJ BIBLIOTECI „VUK KARADžIĆ“ OTVOREN EUTEKA KUTAK

Opština Alibunar i zvanično se priključila evropskom projektu „EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“. Ovaj projekat ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi i one u svojim sredinama ponovo postale mesta za informisanje građana.

Projekat je u svirsi građana Alinunara i njihovom boljem upoznavanju sa Evropskom unijom. Najvažnije u okviru ovog projekta je što našim sugrađanima postaju dostupne informacije i jasna uputstava za korišćenje fondova EU namenjenih poljoprivrednicima, preduzetnicima, medijima, udruženjima građana, kako bi uz dodatna sredstava unapredili svoje poslovanje. U EUteka kutku svi zainteresovani mogu naći raznovrsne publikacije i knjige o EU – od toga kako ova zajednica funkcioniše, preko toga šta koje pregovaračko poglavlje tačno znači.
„Bibloteka „Vuk Karadžić“ je postala članica EUteka mreže i uspešan učesnik projekta koji je pokrenula Delegacija EU u Srbiji i njen projektni tim. Dobijanje donacije u vidu novog računara sa pratećom opremom, police sa novim publikacijama, knjigama i informativnm materijalom za bibliotekare i korisnike, rezultat su našeg aktivnog učešća“ kaže direktorka Opštinske biblioteke, Ljiljana Ranković.

Ovu inicijativu pokrenule su Delegacija Evropske unije, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Narodna biblioteka Srbije potpisivanjem Memoranduma o razumevanju 2014. godine, a partnerstvu se priključila i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije. EUteka mrežu trenutno čine 48 javnih biblioteka širom Srbije.

4,062 total views, 2 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *