Društvo Politika Region Vesti

PRIVREDNICI ALIBUNARA NA SASTANKU SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE BELIĆEM

Na inicijativu predsednika Opštine Alibunar, Predraga Belića održan je sastanak sa privrednicima koji posluju na teritoriji naše opštine.

U svom uvodnom izlaganju, predsednik Opštine je izrazio namere rukovodstva lokalne samouprave da uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodineu i u narednom periodu radi na efikasnijem i ekonomski naprednijem razvoju opštine. Predsednik je izrazio iskrenu spremnost lokalne samouprave u pružanju podrške privrednicima i uspostavljanju partnerskog odnosa. Istakao je da saradnja lokalne samouprave, kao najvažnijeg servisa građana, i privrednika, koji su važna karika u procesa razvoja sredine, mora biti utemeljena na suštinskom, dugoročnom i održivom principu.

Načelnik za privredu Opštinske uprave opštine Alibunar, Ivica Rosić obavestio je privrednike o Konkursu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Na Konkurs se sa svojim projektima mogu prijaviti sva privredna lica do prvog decembra (01.12.) 2017. godine, a svu pomoć pri izradi projektne dokumentacije zainteresovanim privrednicima pružiće Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj opštine Alibunar. Prijava za učešće na Konkursu omogućila bi finasijske subvencije odobrenim projektima čija je vrednost veća od 50.000 eura i u okviru koga će biti zaposleno minimum 10 radnika. Za ovaj podsticajni projekat je obezbeđeno 350.000.000 dinara iz budžetskog fonda AP Vojvodine sa ciljem sprovođenja mera razvojne politike i osnaživanja lokalne privrede.

Nakon predstavljanja Konkursa otvorena je panelna diskusija u okviru koje je predsednik Opštine Belić pozvao privrednike da iznesu svoje predloge, ideje i elemente saradnje kojim bi se unapredila komunikacija i rešavali problemi sa kojim se susreću. Razgovaralo se o planovima, radnim industrijskim zonama, infrastrukturnim projektima, novim radnim mestima i mnogim ključnim segmentima poslovanja.

Predstavnici lokalnih privrednika pokazali su veliko zadovoljstvo za inicijalnu ideju predsednika opštine, a razgovor je tekao u pozitivnoj i otvorenoj atmosferi. Na predlog predsednika složili su se da ovakav vid direktne saradnje lokalne samouprave i privrednika treba usvojiti kao praksu u narednom periodu.

 

5,582 total views, 1 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *