Društvo IT Vesti

Ako još uvek niste uzeli besplatan Windows 10, ostalo vam je još malo vremena da to uradite

Microsoft je sa zvaničnim besplatnim nadogradnjama na Windows 10 prestao još u julu prošle godine, ali je ipak postojala mogućnost da pređete na novi operativni sistem ukoliko ste korisnik „accessibility“ opcija (opcije za ljude sa fizičkim oštećenjima). Međutim, i ova mogućnost će uskoro prestati da važi.

Div iz Redmonda je nedavno ažurirao svoju web stranicu naglasivši da će besplatne nadogradnje za sve kojima su potrebne pomoćne tehnologije prestati 31. decembra 2017.

Kada tačno?

Kompanija nije istakla sat i minut kada će isključiti opciju, ali glavni razlog iza produžavanja roka su opcije za pristupačnost koje su postale dostupne tek u julu prošle godine. S obzirom na to da je od tada Windows 10 prošao kroz niz nadogradnji, veliki su izgledi da ste već nadogradili Windows.

Ovo, pretpostavljamo, neće imati preveliki uticaj na sam Windows 10. Veliki su izgledi da ste već nadogradili Windows u ‘desetku’ ili ste kao veliki broj korisnika bili prisiljeni da ih kupite u paketu s laptopom ili desktopom.

Ovo, kako god gledali, je vrlo važan korak za PC i Microsoft. Ovim potezom kompanija formalno završava svoj pohod prema ujedinjenju svih korisnika Windowsa uklanjanjem cene. Jedino pitanje koje se u ovome trenutku postavlja jeste – da li im je to pošlo za rukom?

Brojni korisnici su besplatno nadogradili Windows koji su se potom veliki broj puta nadograđivali, ali je upitno šta je Microsoft morao da napravi da svoja nastojanja napravi efikasnijima.

NetMarketShare naglašava da je baza korisnika Windowsa 10 u odnosu na broj PC računara porasla s devet odsto u septembru 2015. na 29.3 posto u oktobru 2017. Ovo zvuči dobro sve dok ne uračunate 46,6 posto korisnika koji dan danas koriste Windows 7.

Uz sve rečeno, pretpostavljamo da je fer da vam predložimo da požurite s odlukama, jer vreme za besplatnu nadogradnju polako ističe.

 

 

5,459 total views, 2 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *