Društvo Region Vesti

SAOBRAĆAJNE GUŽVE U NAJAVI: Radovi na putu Vladimirovac – Devojački bunar

Na osnovu dozvola izdatih od strane organa Opštine Alibunar, otpočeli su radovi na asfaltiranju opštinskog puta Vladimirovac – Devojački bunar, na deonici dužine od oko 3.26 km, sa početkom od odvajanja sa magistralnog puta – državnog puta IB reda br.10 Beograd  – Vršac.

Radovi se sastoje od presvlačenja puta u celoj širini novim slojem asfalt-beton, dok se na deonici u dužini oko 925 m izvode radovi na proširenju postojećeg puta (kod vojnog kompleksa). Sastavni deo ove deonice je i uređivanje  prelaza puta preko železničkih koloseka železničke stanice „Vladimirovac“. Takođe, pri kraju su i radovi na atarskom putu, koji od opštinskog puta vodi ka Mramorku, u dužini od 450 m. Radovi se sastoje od postavljanja tucaničkog zastora po celoj širini puta.

Investitor predmetnih radova je Opština Alibunar, a finansijer preduzeće  d.o.o „Vetroelektrane Balkana“ sa sedištem u Beogradu. Radovi se izvode sa ciljem unapređenja puta i omogućavanja nesmetanog prolaza vangabaritnih vozila za dostavljanje opreme za izgradnju vetroparka „Čibuk 1“.

Benefit građana sa teritorije opštine Alibunar je višeznačajan, radovi će unaprediti puteve poboljšanjem kolovoznih konstrukcija, a samim tim dolazi do efikasnijeg i bezbednijeg odvijanja saobraćaja. Radovi imaju strateški značajne ne samo za žitelje Vladimirovca i Devojačkog bunara, već će umnogome poboljšati turistički položaj Devojačkog bunara.

Izvor Južni Banat

 

5,095 total views, 1 views today

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *