Društvo Politika Vesti

Radove u Dobrici finansirala Opština Alibunar

Opštinu Alibunar čini deset naseljenih mesta, od kojih su samo Alibunar i Banatski Karlovac infrastrukturno opremljeniji, dok su sela u severnom delu opštine u prošlosti zapostavljana.

Tako je bilo i sa Dobricom, koja je bila na kraju opštinske teritorije i tu je jedva izgrađen put koji je spajao ovo selo sa putevima prema Zrenjaninu, Vršcu i Kovačici.

U Dobrici su imali zadrugu u okviru PIK-a „Tamiš“, ali i to je propalo. Glavne ulice iz samodoprinosa građene sa betonskom podlogom, odavno su pohabane i sa puno rupa, a one krajnje su ostale u vekovnom blatu i prašini.

Sadašnja granitura opštinske vlasti čini napore da nepravdu iz prošlosti donekle ispravi. Tako je ove jeseni iz opštinskog buyeta izdvojeno 5,4 miliona dinara za asfaltiranje ulica u Dobrici. Tim sredstvima nedavno su asfalt dobile Ulica Živka Bukacela u dužini 780, i Nova ulica od 770 metara, a radove je izvela firma „Boli inženjering“. Posao je skoro svakodnevno nadgledao predsednik opštine Predrag Belić:

„Mi nastavljamo da radimo ono što je naš posao i da ostvarujemo obećanja kojim smo se obavezali građanima naše opštine. Žitelji Dobrice i ostalih mesta zaslužuju da žive kao sav normalan svet. Radom na kvalitetnoj infrastrukturi u ovoj opštini idemo u korak sa potrebama našeg društva i još ubrzanije radićemo u narednom periodu“, kaže predsednik Belić.

Žiteljima Dobrice i drugih sela takve najave mnogo znače u iščekivanju da i u njihovim sredinama krene izgradnja komunalija i objekata od zajedničkog interesa, za bolji život na selu.